Chokladsorbet med rödvinbärssås

En len sorbet med kraftig smak av choklad!
Kvällens efterrätt?
 
Ingredienser för 6-8pers:
1st gelatinblad
200g mörk choklad, finhackad
4dl vatten
2msk mörk sirap
3msk farinsocker
1dl kakao
 
150g röda vinbär
0.5dl strösocker
1msk vatten
 
Lägg gelatinbladet i kallt vatten i ca. 5min. Koka upp vatten, sirap, farinsocker och kakao. Häll det över den finhackade chokladen och rör till chokladen smält helt. Rör ner gelatinbladet i smeten. Häll allt i en glassmaskin och låt köra tills den får lagom konsistens.
 
Jag serverade sorbeten med färska vinbär och sås som jag gjorde genom att endast mixa röda vinbär med socker och lite vatten.
 
 
FLER RECEPT och INSPIRATION
Råberts mat
 
 

Kommentera här: