Robbie Williams - Take the crown stadium tour 2013

Förra gången jag var på Robbie Williams på Ullevi var 2006. Jag fick en biljett gratis 2timmar innan det skulle börja. Hoppa in i bilen och åkte själv ner, gick in själv på arenan. Det gjorde inte så mycket, MAGISKT är ordet!!!!!
Måste erkänna att jag är lite nervös om det kommer bli så bra igen men jag kan inget annat än hoppas. Nu är biljetter köpta och längtar som en tok till sommaren 2013, 20 juli!!!

 

Thailänsk fiskgryta med röd curry

Ingredienser till 4portioner:
rapsolja
1msk riven ingefära
1st vitlöksklyfta, finhackad
1tsk röd currypasta
1st broccolistånd, i små buketter
1burk kokosmjölk
1st fiskbuljongtärning
ev. 0.5burk creme fraiche
1msk fisksås
300g tärnad fiskfilé, ex. lax och torsk (frysta tärningar går jättebra)
ev. en skvätt vatten
0.5 purjolök, skivad
8st cocktailtomater

Fräs upp ingefära, vitlök och röd currypasta i lite olja i het panna. Lägg i broccolin och stek några minuter under omrörning. Häll på kokosmjölken och fisksås, lägg på lock. Önskas en krämigare gryta så blanda ner lite creme fraiche. Låt sjuda på svag värme i ca 4 minuter. Lägg i fiskbitarna, purjolök och tomater. Späd eventuellt med lite vatten. Sjud i ytterligare cirka fem minuter eller tills fisken är precis genomkokt.

Jag serverade med risnudlar, lime och skivad röd chili.

 
FLER RECEPT och INSPIRATION
Råberts mat

Klassisk korv stroganoff toppad med bostongurka

Ingredienser till 4portioner:
500g falukorv med högt köttinnehåll, skivad i stavar
1st gul lök, finhackad
1st vitlöksklyfta, finhackad
2msk vetemjöl
4dl grönsaksbuljong, trätning+vatten
3msk ketchup
2msk tomatpuré
2.5dl grädde
2msk persilja
några droppar soya
salt&peppar
några cocktailtomater, delade
 
Stek korven i rikligt med smör. Lägg ner lök och vitlök och fräs glansig. Pudra över mjölet, blanda. Häll ner buljongen och låt koka upp. Tillsätt ketchup och tomatpure ihop med grädde. Koka upp igen och smaka av med soya, salt&peppar. Avsluta med att vända ner persilja och de halverade cocktailtomaterna.
Jag serverade med ris, några färska tomater och toppade med en liten klick bostongurka.
 
 
FLER RECEPT och INSPIRATION
Råberts mat