Pasta Bolognese

En av många varianter....
 
Ingredienser till 4st portioner:
1pkt bacon, i mindre bitar
2st gula lökar, finhackade
2st vitlöksklyftor
2st morötter, finhackade
2st selleristjälkar, finhackade
olivolja
2tsk torkad oregano
300g nötfärs
500g krossade tomater
2dl vatten
2msk tomatpuré
1st köttbuljongtärning
ett knippe färsk basilika
salt&peppar
 
Värm en stor panna. Fräs bacon tillsammans med oregano tills det börjar få färg. Lägg i grönsakerna och stek tills de börjar mjukna och få färg. Rör ner färs, krossade tomater och tomatpuré. Häll i vatten med buljongtärning. Plocka bladen av basilika, låt spara till senare och finhacka stjälkarna. Lägg ner stjälkarna i koket. Låt småputtra under lock i minst 30min. Ta av locket, smaksätt med rikligt av salt&peppar och låt koka utan lock i ytterliggare ca. 30min. Rör tillsist ner basilikabladen och smaka av med ev. mer salt&peppar. 
Blanda såsen med nykokt pennepasta, servera med parmesan och basilikablad.
 
FLER RECEPT och INSPIRATION
Råberts mat

Visst är det våren som är på gång?

Nu går vi mot en av de bästa årstiderna. Vintern inte orkar bita sig kvar utan istället kommer solen fram och värmer. SKÖNT!
Idag blev det en heldag på cykeln, med endast en varm tröja. Nu tycker säkert mormor att jag är lite för tidigt ute men jag kan lugna dig med att det va flera lager under, både underställ och långkalsonger:)

Ett stop med cykeln blev hos P4 Sjuhärad för att spela in lite radio inför i morgon. Jag säger som jag alltid säger; Missa inte P4 Sjuhärad 102.9 i morgon klockan 10:00. Då är det jag som snackar mat i etern igen:)
 

Onsdag = Roberts rätt i XtraBorås

 
Onsdag innebär att ett nytt nummer av tidningen XtraBorås har kommit till alla hushåll i Borås. Självklart kan ni hitta ett nytt recept av mig i tidningen! För er som inte fått tidningen, läs den här.