Sitges

OJojojoj! Det blev en rejäl fest i stadsdelen Example igår. Vi trillade in till hotellet vid klockan fem i morse så när vi skulle upp igen vid nio så va i alla fall inte jag människa. Men det hindrade oss inte för att ta tillvara på även denna dag. Det blev först tunnelbana och sedan tåg till en by ca. 3mil utanför Barcelona, STIGES. Underbara Sitges!!!! Det va som att komma till Frankrike och att det va ett underbart väder gjorde ju inte dagen sämre:)

"Sitges är en liten stad i Katalonien, Spanien, ungefär 35 kilometer sydväst om Barcelona. Staden har ungefär 25 000 invånare och är kanske mest känd för sin filmfestival. Den är också känd som ett Europas San Francisco vad beträffar homosexualitet. Sitges är också en ort dit Barcelonaborna åker på helgerna till sina, i en del fall, luxuösa villor.

Staden är känd för ett något högt kostnadsläge, högre än i Barcelona."Ni kan följa vår resa och kolla tillbaka på tidigare resor under kategorin Råbert på resa

Parc Güell, bilder ifrån gårdagen

"Parc Güell är en park i Barcelona (Katalonien, Spanien), ritad och konstruerad av Antoni Gaudí tillsammans med hans assistent Josep Maria Jujol under åren 1900-1914.

Parken som egentligen inte är en park utan ett misslyckat byggprojekt är väldigt stor och saknar motstycke med sina naturliga former, spiralformade torn, trappor och jättelika ödlor. Dessutom är mycket i parken fyllt med mosaik; Gaudí anställde ett stort arbetslag som fick till uppgift att slå sönder kakelplattor, tallrikar och glas för att sedan sätta samman dem igen. Detta förlöjligades av den samtida pressen, och en av stadens mest kända krönikörer beskrev sitt besök vid arbetsplatsen: "Jag ser 30 personer i full fart med att slå sönder kakelpattor samtidigt som jag ser 30 andra i full färd med att sätt samman dem igen, ta mig djävulen om jag förstår."Ni kan följa vår resa och kolla tillbaka på tidigare resor under kategorin Råbert på resa

La sagrada familia

JA, det va lika fantastiskt att se i verkligheten som på alla bilder vi sett innan vi åkte!!
Ooo jaaa, toaletten utanför va ju också fin;)


.....så fin så att Richard faktiskt besökte den. (händer aldrig annars)

Ni kan följa vår resa och kolla tillbaka på tidigare resor under kategorin Råbert på resa