Kycklinglasagne

Ingredienser till 4st portioner:
600g kycklingfilé, strimlade
2st gula lökar, finhackade
3st vitlöksklyftor, finhackade
2st paprikor, finhackade
2msk olivolja
3msk tomatpuré
500g krossade tomater
0.5dl ajvar relish, stark
3dl vatten
1st hönsbuljongtärning
1kruka basilika
salt&peppar
lasagneplattor till två lager
250g mozzarella, skivad

Sätt ugnen på 200grader. 
Bryn kycklingen i olivolja. Tillsätt lök, vitlök, paprika och låt det bryna med någon minut. Tillsätt tomatpuré,  krossade tomater, ajvar, vatten och hönsbuljongtärning. Låt småkoka i ca.15 minuter. Strimla basilika och tillsätt tillsammans med salt och peppar. Häll lite fyllning i botten av en ugnssäker form. Lägg på lasagneplattor. Varva fyllning och lasagneplattor. Avsluta med fyllning. Toppa med mozzarella och sätt in i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
 
FLER RECEPT och INSPIRATION
Råberts mat

Grillad lax med quinoasallad, limeyoghurt och nötfri pesto

Ingredienser till 4st portioner:
4st laxfiléer
salt&peppar
 
3dl svart quinoa
150g getost, smulad
6st cocktailtomater, tunt skivade
5st rädisor, tunt skivade
2st champinjoner, skivade
1st paprika, finhackad
0.5st purjolök, tunt skivad
en stor näve rucola
0.5st citron, saften
salt
 
2.5dl turkisk yoghurt
1st lime, skal och saft
 
1kruka basilika
15g solrosfrön, rostade
1st vitlöksklyfta
ca 0.5dl finriven parmesanost
0.75dl olivolja
 en nypa salt
 
Börja med peston och yoghurten så att de får stå till sig i kylskåp innan servering. 
Lägg basilikablad, solrosfrön, vitlök och parmesanost i en mixer. Mixa tills alla ingredienser har blandat sig riktigt. Tillsätt olivoljan i en tunn stråle medans du fortsätter mixa. Smaka av med salt och tillsätt gärna lite mer olja om du önskar. 
Blanda yoghurt med både fint rivet skal och saft från lime. 
 
Skölj först quinoan väl i ljummet vatten. Koka sedan upp nytt vatten (mått enligt förpackning), tillsätt quinoa och låt koka under lock på svag värme i 15 minuter. Tillsätt salt och låt svälla några minuter. Låt quinoan kallna innan du blandar med resten av ingredienserna till salladen. Detta för att du inte vill ha en varm sallad där getosten smälter. Smaka av med salt och citronsaft.
 
Krydda laxen med endast salt och peppar. Grilla i grillpanna med smör, snabbt under hög värme. Max 1min/sida.
 
SMAKLIG MÅLTID!

FLER RECEPT och INSPIRATION
Råberts mat

3x Toast enligt Jamie Oliver

På fredag är det dags för mig att sända radio igen:)
De är självklart nyfikna hur det var att träffa Jamie Oliver så därför kommer det bli en radioshow i Jamiestyle. Jag kommer berätta lite va jag tycker om han som kock och dessutom bjuda alla lyssnare på några recept från hans senaste bok, Middag på 15minuter.
 
Glöm inte att ratta in P4 Sjuhärad, 102,9 på fredag klockan 10:00!
 
Grekisk toast (1st portion):
2skivor formfranska
1mogen tomat
30g fetaost
rikligt med färsk oregano
 
Lägg 1st skiva bröd i smörgåsgrillen, skiva tomaten och lägg på. Smula över fetaosten. Skala och grovhacka avokadon, lägg över tomaten och sedan oregano. Lägg på den andra brödskivan, strö över resten av oreganon och grilla.
 
Ost&Svamp-klassiker (1st portion):
2skivor formfranska
25g cheddar
1st champinjonhatt
1liten näve rucola
1/4 citron
 
Lägg 1st skiva bröd i smörgåsgrillen och riv sedan över osten. Skiva och lägg på champinjonen. Hacka rucola, vänd den i pressad citron och lägg på, toppa sedan med den andra brödskivan. Grilla.
 
Söt&Syndig (1st portion):
25g ricotta
1rågad tsk flytande honung
20g mörk choklad (70%)
1st liten banan
2skivor formfranska
 
Rör ihop ricotta och honung, krossa chokladen, skala och grovhacka bananen. Lägg 1st skiva bröd i smörgåsgrillen, bred ut ricottan på den. Lägg på bananen och strö över chokladen. Lägg på den andra brödskivan och grilla. 
 
FLER RECEPT och INSPIRATION
Råberts mat