Hej våren!!!

Pasta med blåmusslor och grädde



2portioner pasta (jag valde en nyttigare fullkornspasta)
450g frysta blåmusslor
3st vitlöksklyftor, tunt skivade
1st gul lök
4msk god olivolja
1½-2dl vitt vin
1-1½dl grädde
1st chili
lite citronsaft
rikligt med persilja
salt&peppar


Börja med att koka pastan. Tänk på att avsluta koket något innan pastan är klar. Värm upp all olivolja, fräs vitlök och strimlad gul lök. Häll i vin och persilja och koka upp. Lägg i musslorna och koka i ca. 2min tills alla musslor har öppnat sig.
 

Lyft upp musslorna och lägg åt sidan. Släng de som fortfarande är stängda.
Häll grädden i spadet. Koka ihop i några minuter. Smaksätt med citronsaft, salt&peppar. Vänd ner musselspadet, musslorna, chili och persilja i den nykokta pastan. Blanda och smaka av en sista gång.




OOOTROLIGT GOTT!!!!!

FLER RECEPT, TIPS och INSPIRATION
Råberts mat