Krämig salamipasta med soltorkade tomater


400g pasta
150g salami
1st gul paprika
½ röd paprika
10st soltorkade tomater
3st klyftor vitlök
1st gul lök
3dl grädde
1dl mjölk
½ burk pesto (soltorkade tomater)
1dl riven ost
½dl basilikablad
olja till stekning
salt&svartpeppar

Koka pastan
Fräs salamiskivorna och tillsätt sedan alla grönsaker. När pastan är kokt slå bort nästan allt vatten, spara gärna 1-2dl i grytan tillsammans med pastan. Blanda sedan ner grädde och pesto och låt det koka upp.
Rör sedan ner det som fräst i stekpannan, ost och hackad basilika. Smaka av med salt&peppar!



FLER RECEPT, TIPS och INSPIRATION
Råberts mat

Queen - Let Me Live

Kycklinggryta med spiskummin och chili


200g körsbärstomater
3st kycklingfiléer
4st vitlöksklyftor
2st lagerblad
1 1/2 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
1st röd chili
svartpeppar
saft från 1/2 citron
2st gul lök
1 burk krossade tomater
2,5 dl grädde
rikligt med salt
rikligt med persilja

Skär kycklingen i mindre bitar.
Krossa och hacka vitlöken fint, strö den tillsammans med spiskummin, paprikapulver, chili och svartpeppar över kycklingen. Pressa sist över citronsaften, blanda om väl. Låt det marinera så lång tid som möjligt.
Skala och finhacka löken. Lägg i kycklingen och låt den steka tills den fått fin färg runt om. Låt löken fräsa med mot slutet så att den blir mjuk. Slå då över tomaterna och låt allt småkoka tills kycklingen är helt genomkokt, ca 20 minuter. Häll i grädden och salta väl. Såsen får nu koka tills den tjocknar något. Strö över färsk persilja och lägg i körsbärstomaterna.



FLER RECEPT, TIPS och INSPIRATION
Råberts mat