Spansk pinchobricka

I morgon är det dags för MATrobert att snacka i radion igen. Missa inte att slå på P4 Radio Sjuhärad, 102,9 i morgon klockan 10:00. Då kör jag och det är detta jag kommer prata om:

På Lördag är det dags för starten av Melodifestivalen 2013, ÄNTLIGEN! Här kommer den perfekta plockmaten till kvällen. Tänk på att det går och variera till oändlighet. Här kommer några tips

---------------------------

Till 4personer så behöver du göra ca. 24st pinchos, skiva upp 2st mozzarella, 8st skivor god, spansk korv och oliver.
 
6st varianter av pinchos:
 
Klassisk tomat:
Skiva av baguette
Dela en vitlöksklyfta och dra på brödskivan
Riv tomat grovt
Pressa ur överflödig vätska från den rivna tomaten och toppa på brödet
 
Tapenade:
Fördela tapenade, av gröna oliver, på brödskivan.
Toppa med en soltorkad tomat
 
Kräftröra:
Finhacka rikligt med kräftstjärtar.
Blanda med majonnäs
Smaka av med saften från citron
 
Serrano: 
Dela en tomat och dra över skivan bröd med snittytan.
Lägg på en skiva mozzarella
Toppa med en skiva god serranoskinka
 
Kallrökt lax:
Mixa skivor av kallrökt lax med philadelphiaost till en slät röra och bred ut på brödet.
Toppa med en skiva kallrökt lax
 
Het kronärtskocka:
Hacka marinerade kronärtskockor.
Blanda med creme fraiche
Toppa med skivor av het spansk korv
 
Lägg ett bakplåtspapper på en bricka. Placera ut alla pinchos, oliver, skivor av korv och skivor av mozzarella. Ringla över olivolja, strö över peppar och salt över hela brickan. SERVERA med ett stort glas rött vin eller cava!
 
FLER RECEPT och INSPIRATION
Råberts mat

Frikadeller i tomatsås

Idag blir det en tidigare favorit från bloggen:
 
---------------
Tomatsåsen:
1st gul lök, finhackad

1st litet (grönt) äpple, grovrivet
2msk olivolja
400g krossade tomater
1dl vatten
en skvätt vitt vin
basilika
oregano
mejram
en nypa strösocker
salt&peppar

Låt hälften av löken och äpplet svettas i olivolja i en kastrull i 1–2 minuter. Tillsätt därefter lite vitt vin och låt det fräsa med. 
Häll på tomater och vatten, krydda med örterna. Salta&peppra. Låt såsen puttra ihop ca 10 minuter.

Frikadellerna:
2msk ströbröd

½dl vispgrädde
300g nötfärs
1st ägg (2st om dom är väldigt små)
chilipulver 
paprikapulver
salt&peppar

Rör ihop ströbröd med grädde i en bunke, låt svälla i några minuter. 
Blanda ner färsen med resten av den hackade löken, rivet äpple, ägg och kryddor. Krydda med salt och peppar. Forma färsen till stora köttbullar (jag fick ihop 7st) och lägg ned i tomatsåsen. Låt dem puttra i såsen i ca 10 minuter. Skaka pannan då och då så att alla frikadeller blir kokta. 
Koka pastan med väl saltat vatten. Häll av och sedan tillbaka i grytan, vänd runt väl med frikadeller och tomatsås och låt fräsa ihop i ca. 1minut.

Servera med mycket parmesan!!!


FLER RECEPT och INSPIRATION
Råberts mat

Myadvertisingspace på blogg.se!

Idag har besökarna och kommentarerna strömmat in på min blogg. Undrade lite men hittade anledningen när jag gick in på blogg.se nu när jag kom hem. Min blogg och mitt inlägg om Broccoli- och purjolökssoppa med ägghalvor visas som tips på sidan. Man tackar:) Tack för alla fina kommentarer!