Brie- och salamipaj med lätt soltorkade tomater

Ingredienser till 4 portioner:
125g smör, delad i mindre bitar
2dl vetemjöl
1dl dinkelmjöl
2msk kallt vatten
 
Nyp ihop smöret med mjöl. Häll i vatten och forma snabbt till en deg. Plasta in och låt vila i kylskåpet i ca.30min.
Tryck ut degen i en pajform och förgrädda i ca.8minuter i 200grader.
 
150g pepprig salami, skivade
200g brieost, tunt skivad
1st röd lök, tunt skivad
ca. 5cm purjo, skivad
100g Zetas lätt soltorkade körsbärstomater, MITT TIPS
3st ägg
2.5dl grädde
0.5dl mjölk
basilika, rikligt
flingsalt
peppar
 
Lägg i salami, lök, brie och tomater i pajskalet. Vispa ihop en äggstanning med resten av ingredienserna och häll över fyllningen. Om ni gör som jag, använder en djup form så krävs det nästan 1timme i ugnen på 175grader. I annat fall borde det räcka med ca. 40min. Låt gärna pajen stå till sig lite efter att den gräddats.
Toppa med flingsalt och nymalen svartpeppar!
 
FLER RECEPT och INSPIRATION
Råberts mat
 
Fler olika tips:

Spaghetti med chili&vitlök

Ingredienser till 4 portioner:
500g spaghetti 
4st vitlöksklyftor, tunt skivade 
1st röd chili, tunt skivade
2st tomater, grovt hackade 
1kruka persilja, finhackat 
1dl olivolja 
150g fetaost eller mozzarella (kan uteslutas)
flingsalt&svarteppar
 
Gör så här:
Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet.
Hetta upp en stekpanna med hälften av olivoljan. Fräs vitlök och chili mjuka, tills löken börjar få färg. Lägg i tomaterna och låt fräsa vidare i ca. 1min. Häll i spaghettin. Blanda väl och vänd i finhackad persilja. Droppa över olivolja och dra några varv med pepparkvarnen. Servera genast. Med några grova bitar av ost om man önskar
 
FLER RECEPT och INSPIRATION
Råberts mat

Inspiration inför Halloween!

Jag får aldrig ordning på Halloween. När firar man det egentligen? jaja, är det nu i helgen så tänkte jag att ni skulle få lite inspiration inför detta firande. Så här såg det ut på bloggen för ett år sedan:

Halloweenfirande på Transcom 2011
Saknar er!