Äppel- och blåbärspaj

Ingredienser till ca: 10st bitar:
2.5dl vetemjöl
1.5dl havregryn
0.5dl farinsocker
0.5dl strösocker
125g smör, kallt och skuret i bitar
 
3st äpplen
2dl blåbär
2msk socker
1tsk vaniljsocker
0.5msk potatismjöl
ljus sirap
 
Värm ugnen till 200grader. Blanda hastigt ihop ingredienserna till smulpajdegen till en grynig massa. Strö hälften av blandningen i en pajform, ca. 28cm i diameter, och platta till. Grädda i ca. 7minuter. Ta ut formen och sänk värmen till 175grader.
Skala och kärna ur äpplena, skär dem i klyftor och lägg i pajformen i ett cirkelmönster. Lägg blåbären i en skål och strö över socker, vaniljsocker och potatismjöl. Vänd runt bären och strö ut dem över äpplena. Strö över resten av pajdegen och grädda i ca. 25minuter. 
Ringla över rikligt med sirap och ställ tillbaka i ugnen i ca. 5minuter. 
Servera med vaniljvisp.
 
SMAKLIG MÅLTID!
 
FLER RECEPT och INSPIRATION
 

Kommentera här: