Ryggbiff med klassisk pepparsås och potatiskaka

Ingradienser till 4portioner:
300g potatis, riven
2st ägg
1msk mjölk
1dl parmesan, riven
salt&peppar
färsk timjan
lite ost till garnering
 
Riv potatisen med skalet på och krama ur vattnet. Riv osten och blanda med ägg, mjölk, timjan salt och peppar.
Smörj fyra ugnssäkra miniformer eller klä insidan med bakplåtspapper och fyll med smeten. Toppa varje med lite riven ost. Baka mitten i ugnen, ca 20 minuter.
 
1st schalottenlök, finhackad
1msk hel grönpeppar i lag
0.5msk hel svartpeppar
1tsk hel vitpeppar
2msk röd paprika, finhackad
1krm paprikapulver
1tsk torkad dragon
20g smör
1tsk fransk senap
3dl vatten
2 msk koncentrerad kalvfond
3dl vispgrädde
1tsk soja
 
Mortla all peppar tillsammans med de andra kyddorna. Fräs lök, grönpeppar, svartpeppar, paprika och dragon- och paprikapulver i rikligt med smör. Tillsätt fransk senap, vatten, kalvfond och låt såsen koka till halva mängden återstår. Häll på grädden och låt såsen småkoka till lagom tjock konsistens. Tillsätt lite soja och maka av med eventuellt lite mer salt&peppar.
 
4st ryggbiffar
olja
smör
färska örter, jag använda timjan och rosmarin
salt&peppar
 
Hetta upp en grillpanna rejält med en skvätt rapsolja. Släng i en klick smör och vänta tills det tystnat och smöret blivit brynt. Lägg i köttet tillsammans med hela färska örter. Krydda med salt och peppar. Nu kommer det ta ca. 1.5minut för att få en fin yta. Vänd köttet då du ser att köttsaften börjar tränga fram. Andra sidan på köttet kommer nu bara behövas stekas ca. halva tiden av den första sidan. Ös hela tiden den färdiga sidan med smöret i pannan.
 
SMAKLIG MÅLTID!
 
Denna rätt gjorde jag igår då vi hade finbesök av Amanda, Nisse och Peter. Jag gjorde även en riktigt dog efterrätt med citron i fokus. Denna glömde jag dock ta bild på så bloggen får vänta med receptet på den.
 
 
FLER RECEPT och INSPIRATION
 

Kommentera här: