Köttsoppa

Givetvis tycker jag att alla recept som jag lägger ut här är goda och värda att testa men måste bara säga att denna soppa blev oerhört god. Måste provas!!!

Ingredienser för 6-8portioner:
1kg fläsklarré utan ben
olja
salt&peppar

1msk fänkålsfrön
2tsk kumminfrön
ca.10st kryddpepparkorn
paprikapulver

smör
2st morötter, slantade
2st gröna paprikor, delad
1st röd chili, hackad
1st stor gul lök, delad
3msk tomatpuré
3msk kalvfond
1.5l vatten
2st lagerblad
 
3-4dl vispgrädde
1näve torkade trattkantareller, smulade
persilja
Minst 1dl mix av ärtor, majs och paprika
salt&peppar
 
Skär ett rutmönster på båda sidor av karrén. Gnid in rikligt med salt och peppar. Hetta upp en gjutjärnsgryta och lägg ner köttet. Låt stekas med olja hårt runt om tills den får fin yta. Ta ur köttet ur grytan och lägg åt sidan.

Släng i en rejäl klick smör i grytan och tillsätt alla kryddor. Låt de fräsa någon minut innan även alla grönsaker och tomatpuré ska i grytan för att fräsas. Lägg nu tillbaka köttet i grytan och häll ner vatten och fond. Vätskan ska precis täcka köttet och tänk på att använda en gryta som låter köttet ligga trångt. Lägg i lagerbladen, koka upp och sänk sedan värmen till lägsta. Sätt på lock och låt småputtra i ca. 3timmar.
 
Plocka ur köttet och sila all vätska från grönsaker och kryddor så att det endast finns kvar en smakrik fond. Plocka isär köttet och lägg tillbaka i fonden. Tillsätt vispgrädde, kantareller och låt koka ihop i ca. 5minuter. Häll ner mixen av ärter, majs och paprika, rikligt med persilja och smaka av med salt och peppar.
 
Servera med gott bröd. SMAKLIG MÅLTID!
 
FLER RECEPT och INSPIRATION
 

Kommentera här: