Pasta pesto med kyckling och knaprig parmaskinka
Ingredienser till 4st portioner:
PESTO:
1kruka basilika
20g solrosfrön
1st vitlöksklyfta
1dl olivolja
50g parmesan, riven
salt&peppar
Mixa basilika, solrosfrön och vitlök till en jämn smet. Tillsätt olivoljan och kör lite till med mixern. Blanda ner parmesan och smaka av med salt och peppar.
GRAVADE TOMATER:
500g cocktailtomater, delade
1tsk salt
1tsk socker
några droppar rödvinsvinäger
Blanda tomaterna med salt, socker och vinäger. Låt stå i kylen medans maten lagas.
----------------------------
4st kycklingfiléer
torkad basilika
torkad basilika
salt&peppar
4st skivor parmaskinka
400g färsk tagliatelle
Stek parmaskinkan knaprig med endast lite olivolja. Lägg över på papper.
Hetta upp en grillpanna med olja och smör. Grilla kycklingen med basilika, salt och peppar till fin yta. Lägg över i en ugnsfast form och låt gå klart i ugnen på ca. 150grader medans pastan kokas.
Koka den färska pastan i ca. 2minuter. Slå av och lägg tillbaka pastan i grytan. Blanda ner peston och eventuellt lite extra olivolja. Låt stå på medelvärme någon menut under omrörning så att den blir klibbig och god.
Skiva kycklingen och servera med pasta, skinka, de gravade tomaterna och riven parmesan.
skriven
Lät verkligen gott, måste jag prova någon gång :)