Färsbiff med gravade tomater och örtmajonnäs
Ingredienser för 4st portioner:
BIFFARNA:
500g nötfärs
1st gul lök, finhackad
2st inlagda rödbetor, hackade
0.5dl kapris
4st äggulor
2msk dijonsenap
salt&peppar
Blanda alla ingredienser och forma till 4st stora biffar. Låt stå i kylskåpet.
GRAVADE TOMATER:
500g blandade små tomater, delade
1tsk salt
1tsk strösocker
en skvätt rödvinsvinäger
Blanda tomaterna med salt, strösocker och lite vinäger. Låt stå i kylskåpet tills servering.
ÖRTMAJONNÄS
1msk basilika, finhackad
1msk persilja, finhackad
1msk dragon, finhackad
1tsk äppelcidervinäger
1msk senap
2st äggulor
0.5tsk salt
1.5dl rapsolja
Mixa örter, vinäger, senap, äggulor och salt med en staxmixer. Tillsätt oljan lite i taget och mixa till en tjock majonnäs.
POTATIS
POTATIS
3st stora bakpotatisar
salt
rapsolja
Skala potatisen och skär till stänger. Grilla i ugnen med olja och salt på 225grader i ca. 20minuter.
Stek biffarna i olja ca. 6minuter på varje sida. Servera med potatisstavar, majonnäs och de gravade tomaterna.