Chicken á la king

Söndag betyder att det är dags att fixa matlådor. Denna goda och lättlagade klassiker passar perfekt till lådan.
 
Ingredienser till 4st portioner
600g kycklingfilé, i mindre bitar
2st paprikor (en gul å en röd)
250 gram färska champinjoner, delade
1st gul lök, finhackad
1msk sambal oelek (gärna med vitlökssmak)
5dl kycklingbuljong (2 tärningar + vatten)
2.5dl mjölk
2.5dl grädde
Salt & peppar
Maizenamjöl + vatten till redning
lite vitvinsvinäger
 
Bryn kycklingen i lite olja så de får fin färg. Lägg kycklingen åt sidan. Smält en klick smör i samma gryta och lägg ner finhackad lök, skivad paprika och champinjonerna. Fräs en stund och tillsätt sedan sambal och låt fräsa vidare ytterligare nån minut. Slå sedan på kycklingbuljongen. Låt såsen koka upp, tillsätt mjölken och grädden. Smaka av med salt och peppar. Sänk värmen något och lägg i kycklingen. Låt grytan småputtra ca 10 min. Red av grytan med maizenamjöl utrört i lite vatten. Smaka tillslut av ytterligare en gång med några droppar vinäger.
Jag serverade med fullkornsris och en enkel sallad av tomat och gurka.
 
FLER RECEPT och INSPIRATION
Råberts mat

Kommentera här: