Sötsur wok med ris & riven gurka

Ikväll blev det en sån rätt som jag blev mycket positivt överraskad och stolt:)
Det blev som rubriken säger Sötsur wok med ris & riven gurka!


Några av de viktiga ingredienserna:
Tunt skivad morot
Röd och gul lök
Hackad vitlök (hackad å inte pressad för att ja inte vill att det ska smaka mycket vitlök i hela woken, bara i bitar)
Ananas
Syra från rödvinsvinäger
Sötma från honung



Kyckling, lök, morot som steks till kycklingen är klar och grönsakerna börjar mjukna.
Utöver de ingredienserna som ni såg i bilden ovan:
Ingefära (malen)
Citronpeppar
Salt
Soja
Grönsaksbujong (3dl)



Riven gurka
Ananas med vätskan som är kvar i burken

Avsluta men att blanda ut potatismjöl med lite vatten och häll i woken, koka upp och sedan servera!

 
Serverade med lite riven gurka

En SUCCÈ!!!!

1 Anneli:

skriven

Fy tusan va gott det ser ut!

2 KarinW:

skriven

Ingen dålig middag det där Råbert och vad mysigt ni verkar haft det i Götegorg! Du frågade om mango, jag ställer alltid frukten på högkant ( typ som den hänger)och följer med en vass kniv nedåt nära kärnan på båda sidor(platta delen på kärnan), sedan skär jag bort de smala bitarna som är kvar. Nu gröper jag ur mangobitarna med en sked och det går så lätt när den är mogen, de smala bitarna skär jag bort skalet med en mindre fruktkniv. Oj vad det här låter struligt men hoppas du förstår. Kram Karin

Kommentera här: