Kycklinglasagne

Ingredienser till 4st portioner:
600g kycklingfilé, strimlade
2st gula lökar, finhackade
3st vitlöksklyftor, finhackade
2st paprikor, finhackade
2msk olivolja
3msk tomatpuré
500g krossade tomater
0.5dl ajvar relish, stark
3dl vatten
1st hönsbuljongtärning
1kruka basilika
salt&peppar
lasagneplattor till två lager
250g mozzarella, skivad

Sätt ugnen på 200grader. 
Bryn kycklingen i olivolja. Tillsätt lök, vitlök, paprika och låt det bryna med någon minut. Tillsätt tomatpuré,  krossade tomater, ajvar, vatten och hönsbuljongtärning. Låt småkoka i ca.15 minuter. Strimla basilika och tillsätt tillsammans med salt och peppar. Häll lite fyllning i botten av en ugnssäker form. Lägg på lasagneplattor. Varva fyllning och lasagneplattor. Avsluta med fyllning. Toppa med mozzarella och sätt in i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
 
FLER RECEPT och INSPIRATION
Råberts mat

Kommentera här: