Coq au vin på kycklingfilé & trattkantareller

500g kycklingfilé
100 g rimmat fläsk
2st scharlottenlökar
2st vitlöksklyftor
3st morötter
1st purjolök
2st salladslökar
en näve torkade trattkantareller
3dl rödvin
1dl vatten
1st kycklingbujong
1msk mörk soja´
3st lagerblad
några kvistar färsk timjan och rosmarin
salt&peppar

Skär kycklingen i stora bitar och krydda med salt och peppar. Strimla fläsket. Skala och dela lökarna. Bryn kycklingen runt om i smör och lägg över den i en gryta tillsammans med frästa grönsaker. Häll på vin och vatten. Tillsätt buljong, soja, lagerblad och timjan. Låt koka i minst 30 minuter under lock.



Stek under tiden fläsk och lägg i det och trattkantareller i grytan och låt koka med de sista minutrarna.
Servera med kokt potatis.





ÅÅÅÅÅÅååå, det va såå gott!!!

FLER RECEPT, TIPS och INSPIRATION
Råberts mat