Kokt torsk med äggsås

Denna rätt väcker hemska minnen från skolbespisningen. Har faktiskt inte vågat äta det sedan dess. Idag var dagen då jag skulle övervinna min rädsla. Kokt torsk med min variant av äggsås blev otroligt gott. Prova!!!
 
Ingredienser till 4st portioner:
4st torskfiléer
salt
ca. 5dl vatten
2msk fiskfond

2-3st ägg, hårdkokta och hackade
2msk vetemjöl
2dl mjölk + 1.5dl grädde
1dl kokspad från fisken
salt&vitpeppar
2msk dill, hackad
1msk persilja, hackad
cest från 0.5st citron
 
Till servering: Kokt potatis och morot
 
Salta fiskfiléerna väl och låt dra i ca. 10minuter. Koka upp vatten och fond i en traktörpanna. Lägg ner fisken och låt sjuda under lock i 2-3min. Ta upp fisken försiktigt och lägg med lite av spaden i en burk med lock.

Vispa mjöl och lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken, grädden och kokspad från fisken. Låt koka under omrörning i ca. 3minuter. Smaka av med salt och vitpeppar.
Vänt tillsist ner dill, persilja, citronsest och ägg i såsen. Smaka av igen innan servering.

Smaklig måltid!
 
 
 
FLER RECEPT och INSPIRATION
 

Kommentera här: