Köttfärssås Bourguignon

Ingredienser för 4st portioner:
500g nötfärs
1st gul lök, finhackad
3st vitlöksklyftor, finhackade
1st stor morot, tärnad
2st stjälkar selleri, hackad
140g bacon, strimlad
1msk tomatpuré
olivolja
2dl vatten
2.5dl rödvin
3msk oxfond
1msk mörk soja
2st lagerblad
10st cocktailtomater, delade
1-2tsk torkad timjan
15st champinjoner, delade
salt&peppar
 
2portioner spagetti
parmesan
 
Fräs bacon, lök, vitlök, morötter och selleri med olivolja i en stor gjutjärnsgryta. Tillsätt färsen med tomatpuré och fräs den smulig. Krydda med salt och svartpeppar. Häll i vatten, oxfond, rödvin, soja och krydda med timjan. Lägg i lagerbladen och låt småkoka under lock i ca. 15minuter. Ta av locket, tillsätt tomaterna och låt koka UTAN lock i ca.20minuter.

Fräs svampen i smör på hög värme och blanda ner i grytan. Blanda ner den kokta spagettin och låt puttra ihop i ca. 5minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.
 
Servera med fint riven parmesan
 
FLER RECEPT och INSPIRATION
 
 
1 Annika:

skriven

Gott :)

Kommentera här: