Frikadeller i tomatsås

Idag blir det en tidigare favorit från bloggen:
 
---------------
Tomatsåsen:
1st gul lök, finhackad

1st litet (grönt) äpple, grovrivet
2msk olivolja
400g krossade tomater
1dl vatten
en skvätt vitt vin
basilika
oregano
mejram
en nypa strösocker
salt&peppar

Låt hälften av löken och äpplet svettas i olivolja i en kastrull i 1–2 minuter. Tillsätt därefter lite vitt vin och låt det fräsa med. 
Häll på tomater och vatten, krydda med örterna. Salta&peppra. Låt såsen puttra ihop ca 10 minuter.

Frikadellerna:
2msk ströbröd

½dl vispgrädde
300g nötfärs
1st ägg (2st om dom är väldigt små)
chilipulver 
paprikapulver
salt&peppar

Rör ihop ströbröd med grädde i en bunke, låt svälla i några minuter. 
Blanda ner färsen med resten av den hackade löken, rivet äpple, ägg och kryddor. Krydda med salt och peppar. Forma färsen till stora köttbullar (jag fick ihop 7st) och lägg ned i tomatsåsen. Låt dem puttra i såsen i ca 10 minuter. Skaka pannan då och då så att alla frikadeller blir kokta. 
Koka pastan med väl saltat vatten. Häll av och sedan tillbaka i grytan, vänd runt väl med frikadeller och tomatsås och låt fräsa ihop i ca. 1minut.

Servera med mycket parmesan!!!


FLER RECEPT och INSPIRATION
Råberts mat
1 Hanna // My Residence, om hus och hem:

skriven

Ser gott ut!

Kommentera här: