Pasta Bolognese

En av många varianter....
 
Ingredienser till 4st portioner:
1pkt bacon, i mindre bitar
2st gula lökar, finhackade
2st vitlöksklyftor
2st morötter, finhackade
2st selleristjälkar, finhackade
olivolja
2tsk torkad oregano
300g nötfärs
500g krossade tomater
2dl vatten
2msk tomatpuré
1st köttbuljongtärning
ett knippe färsk basilika
salt&peppar
 
Värm en stor panna. Fräs bacon tillsammans med oregano tills det börjar få färg. Lägg i grönsakerna och stek tills de börjar mjukna och få färg. Rör ner färs, krossade tomater och tomatpuré. Häll i vatten med buljongtärning. Plocka bladen av basilika, låt spara till senare och finhacka stjälkarna. Lägg ner stjälkarna i koket. Låt småputtra under lock i minst 30min. Ta av locket, smaksätt med rikligt av salt&peppar och låt koka utan lock i ytterliggare ca. 30min. Rör tillsist ner basilikabladen och smaka av med ev. mer salt&peppar. 
Blanda såsen med nykokt pennepasta, servera med parmesan och basilikablad.
 
FLER RECEPT och INSPIRATION
Råberts mat
1 Vickis:

skriven

Snälla Råbert kan du inte ta mer bilder under själva matlagningen och publicera istället för BARA bild på det färdiga resultatet? :) Det vore grymt! Älskar din blogg!

Kommentera här: