Spaghetti med chili&vitlök
Ingredienser till 4 portioner:
500g spaghetti
4st vitlöksklyftor, tunt skivade
1st röd chili, tunt skivade
4st vitlöksklyftor, tunt skivade
1st röd chili, tunt skivade
2st tomater, grovt hackade
1kruka persilja, finhackat
1dl olivolja
1dl olivolja
150g fetaost eller mozzarella (kan uteslutas)
flingsalt&svarteppar
flingsalt&svarteppar
Gör så här:
Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet.
Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet.
Hetta upp en stekpanna med hälften av olivoljan. Fräs vitlök och chili mjuka, tills löken börjar få färg. Lägg i tomaterna och låt fräsa vidare i ca. 1min. Häll i spaghettin. Blanda väl och vänd i finhackad persilja. Droppa över olivolja och dra några varv med pepparkvarnen. Servera genast. Med några grova bitar av ost om man önskar
FLER RECEPT och INSPIRATION
Råberts mat
Råberts mat