Thailänsk fiskgryta med röd curry

Ingredienser till 4portioner:
rapsolja
1msk riven ingefära
1st vitlöksklyfta, finhackad
1tsk röd currypasta
1st broccolistånd, i små buketter
1burk kokosmjölk
1st fiskbuljongtärning
ev. 0.5burk creme fraiche
1msk fisksås
300g tärnad fiskfilé, ex. lax och torsk (frysta tärningar går jättebra)
ev. en skvätt vatten
0.5 purjolök, skivad
8st cocktailtomater

Fräs upp ingefära, vitlök och röd currypasta i lite olja i het panna. Lägg i broccolin och stek några minuter under omrörning. Häll på kokosmjölken och fisksås, lägg på lock. Önskas en krämigare gryta så blanda ner lite creme fraiche. Låt sjuda på svag värme i ca 4 minuter. Lägg i fiskbitarna, purjolök och tomater. Späd eventuellt med lite vatten. Sjud i ytterligare cirka fem minuter eller tills fisken är precis genomkokt.

Jag serverade med risnudlar, lime och skivad röd chili.

 
FLER RECEPT och INSPIRATION
Råberts mat

Kommentera här: