Klassisk korv stroganoff toppad med bostongurka

Ingredienser till 4portioner:
500g falukorv med högt köttinnehåll, skivad i stavar
1st gul lök, finhackad
1st vitlöksklyfta, finhackad
2msk vetemjöl
4dl grönsaksbuljong, trätning+vatten
3msk ketchup
2msk tomatpuré
2.5dl grädde
2msk persilja
några droppar soya
salt&peppar
några cocktailtomater, delade
 
Stek korven i rikligt med smör. Lägg ner lök och vitlök och fräs glansig. Pudra över mjölet, blanda. Häll ner buljongen och låt koka upp. Tillsätt ketchup och tomatpure ihop med grädde. Koka upp igen och smaka av med soya, salt&peppar. Avsluta med att vända ner persilja och de halverade cocktailtomaterna.
Jag serverade med ris, några färska tomater och toppade med en liten klick bostongurka.
 
 
FLER RECEPT och INSPIRATION
Råberts mat

Kommentera här: