Kycklinggryta med spiskummin och chili


200g körsbärstomater
3st kycklingfiléer
4st vitlöksklyftor
2st lagerblad
1 1/2 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
1st röd chili
svartpeppar
saft från 1/2 citron
2st gul lök
1 burk krossade tomater
2,5 dl grädde
rikligt med salt
rikligt med persilja

Skär kycklingen i mindre bitar.
Krossa och hacka vitlöken fint, strö den tillsammans med spiskummin, paprikapulver, chili och svartpeppar över kycklingen. Pressa sist över citronsaften, blanda om väl. Låt det marinera så lång tid som möjligt.
Skala och finhacka löken. Lägg i kycklingen och låt den steka tills den fått fin färg runt om. Låt löken fräsa med mot slutet så att den blir mjuk. Slå då över tomaterna och låt allt småkoka tills kycklingen är helt genomkokt, ca 20 minuter. Häll i grädden och salta väl. Såsen får nu koka tills den tjocknar något. Strö över färsk persilja och lägg i körsbärstomaterna.



FLER RECEPT, TIPS och INSPIRATION
Råberts mat

Kommentera här: