Helstekt fläskfilé kryddad med örter och vitlök & en riktigt god sås




500g Fläskfilé
2 Pressade vitlöksklyftor
hackad Rosmarin (färsk)
hackad Salvia (färsk)
½dl Olivolja
Salt
Svartpeppar
Smör


Blanda samman vitlök, rosmarin, salvia och olivolja. Putsa fläskfilén och gnid in den med örtblandningen. Salta och peppra.




Hetta upp smör. Bryn filén på alla sidor tills den får fin färg. Häll ca. 2dl vatten i grytan och låt filén skjuda under lock i ca 30-40minuter.

Nu kan man passa på och sila stekskyn, vispa sedan ner grädde och lite redning, SÅÅÅÅÅ GOD SÅS. Garnera med rosmarin och ringla olivolja över.

 

Jag serverade med potatis, morot och palsternacka som jag grillade hårt med olivolja och salt i ugnen!

FLER RECEPT, TIPS och INSPIRATION
Råberts mat

1 Susie i köket:

skriven

Vad roligt att du gillade receptet! Fin blogg!

Kommentera här: