Pasta med blåmusslor och grädde



2portioner pasta (jag valde en nyttigare fullkornspasta)
450g frysta blåmusslor
3st vitlöksklyftor, tunt skivade
1st gul lök
4msk god olivolja
1½-2dl vitt vin
1-1½dl grädde
1st chili
lite citronsaft
rikligt med persilja
salt&peppar


Börja med att koka pastan. Tänk på att avsluta koket något innan pastan är klar. Värm upp all olivolja, fräs vitlök och strimlad gul lök. Häll i vin och persilja och koka upp. Lägg i musslorna och koka i ca. 2min tills alla musslor har öppnat sig.
 

Lyft upp musslorna och lägg åt sidan. Släng de som fortfarande är stängda.
Häll grädden i spadet. Koka ihop i några minuter. Smaksätt med citronsaft, salt&peppar. Vänd ner musselspadet, musslorna, chili och persilja i den nykokta pastan. Blanda och smaka av en sista gång.




OOOTROLIGT GOTT!!!!!

FLER RECEPT, TIPS och INSPIRATION
Råberts mat

 

1 KarinW:

skriven

Åhhh vad gott! Pratade med en kompis igår som aldrig ätit musslor och bestämde att vi bara ska göra det. Det finns färska på Ica butiken....ibland! När kommer ditt halv åtta Råbert? Vill verkligen inte missa det och jag vet att du kommer sopa banan lätt!

Kommentera här: