Vegetarisk lasagne med kantarell och 3sorters ost




16 lasagneplattor

Kantarellsås:

1näve torkade trattkantareller
500g krossade tomater
1gul lök

Ostblandning:
150g västerbottenost
150g ädelost
1st mozzarella

Tomatsås:

2burkar krossade tomater
1 palsternacka
2st paprika
½purjo
1st chili
1gul lök
2vitlöksklyftor
timjan
oregano
olivolja
basilika
salt, socker, peppar
rödvinsvinäger

Kantarellsås: Hacka löken och fräs den och kantarellerna i smör. Krydda med salt och peppar. Häll på de krossade tomaterna och låt stå och småputtra i 10 minuter. Dela mozzarellan och riv västerbottenost och ädelost. Blanda ihop alla ostsorter. Sätt ugnen på 200°.

Tomatsås: Skiva palster, paprika, purjo och finhacka löken. Strimla chilin fint. Fräs löken, paprika, purjo, palsternackan och chili i olivoljan. Häll på de krossade tomaterna. Pressa ner vitlöken. Lägg i timjan och oregano. Låt småputtra ca 20 minuter. Krydda såsen med salt, vinäger, en gnutta socker och peppar. Låt koka ytterligare 10 minuter.

Lägg tomatsås i bottnen på en smord ugnssäker form. Varva lasagneplattor, tomatsås och kantarellsås med ostblandningen. Avsluta med tomatsås. Strö över rikligt med ost. Grädda i 200° ugn ca 35 minuter. Toppa med helst färsk basilika.







FLER RECEPT OCH TIPS
MAT OCH BAK

Kommentera här: