Grön soppa, toppad med feta!

OK! Jag förstår att jag kanske låter lite storslagen varje gång jag har lagat mat men soppan som jag fick ihop igår är enligt både mig och Richard en av de godaste sopporna vi ätit!


Till 2-4pers:
4st potatisar
1knippa salladslök
1liter vatten
2st grönsaksbujongstärningar
1paket fetaost
1knippe finhackad persilja
salt&peppar

(snygg bild jag fick till tycker ja;)

Skär potatisen och löken (den vita delen) i tunna skivor. Fräs detta i olivolja tills löken mjuknar. Tillsätt då vatten och buljong. Nu är det dags att låta soppan sjuda i ca. 10min (potatisen ska vara mjuk). Tillsätt det gröna från löken, halva knippen persilja och låt sjuda ytterliggare några minuter.
Nu är det bara att ta soppan från värmen och mixa grovt, smaka av med salt och peppar.

Servera sedan med en topping av feta, resten av persiljan och nymald svartpeppar:)


OOOOOOOooohhhhhhfantligt gott!!!!!!!!!

1 KarinW:

skriven

Guuud vad gott Råbert, älskar potatissoppa! Får väl testa med feta i för det har jag inte gjort. Dina sallader går inte av för hackor heller, nu måste jag gå och käka frukost!

Kommentera här: